четвртак, 13. март 2014.

POSAO ZA 2000 LEKARA I SESTARA

POSAO ZA 2000 LEKARA I SESTARA


Simonović je pojasnio da je vladina komisija, koja daje saglasnost na popunu upražnjenih mesta, za ovu godinu dala saglasnost da se zaposli 1.115 radnika u zdravstvenim ustanovama, a da je kadrovska komisija Ministarstva zdravlja, RFZO i Batuta odlučila da to uglavnom budu lekari i medsicinske sestre.

Nemedicinsko osoblje, kako kaže, zapošljavaće se samo u onim ustanovama gde ne postoji ni jedan pravnik, ekonomista ili informatičar za razvoj informacionog sistema.

"Postoji još jedna mogućnost da u okviru zdravstvenih ustanova, gde postoji nekoliko hiljada zaposlenih na neodređeno, jedan broj njih dobije ugovore na određeno - da se određeni broj zdravstvenih radnika prevede na ugovorene na račun sredstava obaveznog zdravstvenog osiguranja", rekao je Simonović.

On pojašnjava da će na taj način biti omogućeno da oko 2.000, uglavnom zdravstvenih radnika, budu zaposleni- ugovoreni u 2014. godini.

Simonović je dodao da je izmenama uredbe omogućen prelazak zaposlenih između ustanova koje su korisnici javnih sredstava.

"To znači prelazak iz jedne zdravstvene ustanove u drugu ili čak iz drugih ustanova u zdravstveni sistem. Neke ustanove sada imaju prekobrojne, a druge deficite zdravstvenih radnika", zaključio je Simonović.

Нема коментара:

Постави коментар