петак, 14. март 2014.

Netko je isključio komunikacijske sustave

Netko je isključio komunikacijske sustave


Pozivajući se na dva neimenovana izvora u američkoj administraciji, ABC News javlja da su dva komunikacijska sustava na nestalom Boeingu 777 isključena odvojeno.

Jedan je ugašen u 1:07 sati u noći kada je avion nestao, dok je drugi isključen 14 minuta kasnije. Jedan od neimenovanih izvora navodi da letjelica stoga nije mogla nestati s radarskih zaslona zbog nekog općeg kvara.

ABC također javlja da američki istražitelji, koji su stigli u Maleziju, vjeruju da su spomenuti komunikacijski sustavi isključeni ručno.

Stručnjak za avijaciju John Nance za ABC kaže da je, pokaže li se ova tvrdnja istinitom, sve veća vjerojatnost da je avion nestao nečijom namjerom, a ne nesretnim slučajem.

Nešto ranije, američke su vlasti objavile da imaju indicije da se avion Malaysia Airlinesa srušio negdje u Indijski ocean, zbog čega su ondje poslali i jedan vojni brod kako bi pokušao locirati olupinu. Vlasti pritom nisu pojasnile na čemu se temelje spomenute indicije, ali iz nekoliko se izvora pojavila informacija da je letjelica satima nakon što je iščeznula s radara nastavila odašiljati elektroničke impulse prema komunikacijskim satelitima.

Нема коментара:

Постави коментар