четвртак, 13. март 2014.

U Pančevu pravimo kvalitetno gorivo

U Pančevu pravimo kvalitetno gorivo


Generalni direktor NIS-a Kiril Kravčenko predstavio je modernizovani prerađivački kompleks u Pančevu, u koji je od 2009. uloženo više od 550 miliona evra.

Delegacija od 25 članova Upravnog odbora SAM-a imala je priliku da se upozna sa procesom tehnoloških inovacija koje je NIS uveo sa ciljem proizvodnje kvalitetnog motornog goriva. Modernizacija prerađivačkih kapaciteta NIS-a omogućila je kompaniji da se potvrdi kao lider na polju kvaliteta, proširujući paletu svojih proizvoda prema najstrožim evropskim ekološkim standardima.

Najsavremenija oprema

Tokom obilaska Rafinerije vodećim srpskim menadžerima su predstavljena najsavremenija tehnološka rešenja koja su paralelno usmerena i na zaštitu životne sredine. Kravčenko je rekao je da je razmena iskustava sa drugim menadžerima i kompanijama deo poslovne kulture NIS-a i „Gaspromnjefta“ u čijem je NIS većinskom vlasništvu.

NIS je u svom rafinerijskom pogonu u Pančevu već počeo proizvodnju motornih goriva evro kvaliteta sa većom oktanskom vrednošću, benzin od 98 i 100 oktana, dok će uskoro na tržištu biti ponuđena i nova vrsta brendiranog dizel goriva sa poboljšanim karakteristikama.

Tokom obilaska Rafinerije vodećim srpskim menadžerima su predstavljena najsavremenija tehnološka rešenja koja su paralelno usmerena i na zaštitu životne sredine.

Kiril Kravčenko je rekao da NIS sarađuje i sa svojim konkurentima OMV, MOL i drugim kompanijama.

- To je za nas prirodno i čast nam je što smo ugostili menadžere članove SAM-a - kazao je Kravčenko i dodao da je najvažnije što su se svi mogli uveriti da NIS kontroliše kvalitet goriva i da proizvodi sve vrste naftnih derivata isključivo evro kvaliteta.

Kravčenko je istakao povećanje efikasnosti procesa u proizvodnji goriva, koje ide paralelno sa oštrom kontrolom ekološke bezbednosti. Pokazatelji emisija štetnih materija u skladu su sa propisima EU, a da je obim ispuštenih gasova kao što su sumpor-dioksid i azot-dioksid, nakon završetka modernizacije Rafinerije u Pančevu, u proseku smanjen za 30 odnosu u odnosu na 2010. godinu, dodao je Kravčenko.

Ulaganja

Slobodan Đinović, član UO SAM-a, ocenio je impresivnim rezultate koje je NIS postigao u optimizaciji tehnoloških procesa i naglasio značaj ulaganja od 500 miliona evra godišnje

Predsedniik Upravnog odbora SAM-a Milan Petrović rekao je da je NIS pravi primer kako nešto može da se modernizuje i da bude na najvišem poslovnom nivou i da su srpski menadžeri imali priliku da vide savremenu modernizovanu Rafineriju u Pančevu, koja građanima Srbije obezbeđuje gorivo najvišeg evropskog kvaliteta.

- Inspirativno je to kako je NIS uspeo da uspostavi standarde korporativnog upravljanja i da organizuje kompaniju po najvišim svetskim standardima, što može da bude primer drugim kompanijama. Postojanje jedne tako dobro organizovane kompanije je važno za celo srpsko tržište jer samo unapređenje zaposlenih i menadžera može da doprinese da Srbija bude bolje mesto za poslovanje i za život - kaže Petrović.

Нема коментара:

Постави коментар