недеља, 16. март 2014.

UNIQA i zvanicno vlasnik Basler osiguranja u Srbiji i Hrvatskoj

UNIQA i zvanicno vlasnik Basler osiguranja u Srbiji i Hrvatskoj


Nakon završetka procesa akvizicije, osiguravajuća grupacija UNIQA u potpunosti je postala vlasnik švajcarskih osiguravajućih kompanija Basler osiguranje u Srbiji i Hrvatskoj.

Ugovor je potpisan oktobra 2013. godine, a akvizicija je u potpunosti završena 11. marta 2014. Visina transakcije za obe kompanije iznosila je 75 miliona evra.

„Ova akvizicija pokazuje da UNIQA grupacija veruje u dugoročni potencijal tržišta osiguranja u regionu Jugoistočne Evrope i da je spremna da uloži dodatni kapital u širenje prodajne mreže i akviziciju novih klijenata i poslovnih partnera. Ovim smo poboljšali tržišnu poziciju UNIQA osiguranja u Srbiji, a još značajnije u Hrvatskoj. Ciljevi su jasni - profitabilan rast kompanije kroz implementaciju diversifikovanog modela distribucije i ponudu kompletnog asortimana proizvoda osiguranja, uz superiornu uslugu i maksimalnu sigurnost za naše klijente", izjavio je Zoran Višnjić, Član Upravnog odbora UNIQA International zadužen za region Jugoistočne Evrope.

„Za UNIQA osiguranje u Srbiji, ova akvizicija prvenstveno znači jačanje tržišne pozicije kroz rast tržišnog učešća. Do oktobra ove godine uslediće i formalni proces spajanja dveju kompanija u Srbiji, koje će u budućnosti poslovati pod zajedničkim brendom UNIQA osiguranja. Za klijente i poslovne partnere Baslera na ovim tržištima nema nikakvih promena - svi ugovori koji su do sada zaključeni ostaju pod nepromenjenim uslovima. Izvršenje preuzetih obaveza, sigurnost i maksimalna posvećenost servisiranju klijenata jesu i biće i u budućnosti fokus UNIQA osiguranja. Verujemo da će posle ove akvizicije klijenti i dalje imati pouzdanog partnera u još jačoj i snažnijoj kompaniji“ rekao je Franz Weiler, predsednik Izvršnog komiteta UNIQA osiguranja u Srbiji.

Basler osiguravajuća kuća je u Srbiji započela poslovanje 2007. godine, ima više od 100 zaposlenih, 35.000 klijenata, a u 2013. godini ostvarila je premiju od 500 miliona dinara. Sa tržišnim učešćem od 0,8 odsto, kompanija je zauzela 13. mesto na srpskom tržištu osiguranja na kraju 2013. godine.

U Srbiji, UNIQA posluje na polju životnog i imovinskog osiguranja od 2007. godine. U 19 poslovnica širom Srbije, pored sedišta kompanije u Beogradu, kompanija ima 590 zaposlenih, koji brinu o oko pola miliona klijenata. Sa premijom od 4, 7 milijardi dinara i učešćem od oko 7,4%, UNIQA Srbija zauzima petu poziciju na tržištu osiguranja. Zajedno sa lokalnim „Baslerom“, UNIQA će povećati tržišno učešće na preko 8 odsto u Srbiji. Već šestu godinu zaredom, to je kompanija sa najvećim rastom među osiguravajućim kućama u Srbiji. (Economy.rs, 16. mart 2014.)

Нема коментара:

Постави коментар