четвртак, 20. март 2014.

Banke ne iznose zaradu iz Srbije

Banke ne iznose zaradu iz Srbije


Generalni sekretar Udruženja banaka Srbije Veroljub Dugalić rekao je u četvrtak da su neosnovane tvrdnje da banke iznose profit Srbije i da pljačkaju gradjane.

"Svih 29 banaka u Srbiji završilo je 2013. uz dobit od 14 milijardi dinara, odnosno oko 120 miliona evra, pre plaćanja poreza. To je prinos na kapital od oko dva procenta, tako da sami možete da zaključte da li se tu može govoriti o iznošenju profita", rekao je Dugalić na konferenciji za novinare.

Kako je rekao, svih 29 poslovnih banka zajedno je u 2013. imalo manju dobit od pojedinacne dobiti Naftne idustrije Srbije, Telekoma ili Elektroprivrede Srbije.

"Godinama imamo sličnu sutuaciju, samo što se godinama prozivaju banke zbog enornih profita i niko ne spominje te kompanije. Svi kažu da je izvanredno kada kompanija ostvari 16 milijardi dinara, što je za pohvalu, ali kad 29 banaka ostvari dobit, iako manju od te, svi govore o tome kako banke pljačkaju narod", rekao je on.

1 коментар:

  1. Pozdravljeni, iščete posojilo z nizkimi obrestmi, ki ga potrebujete za posojilo, da bi začeli svoje podjetje, ste videli pravo podjetje z našim podjetjem, s katerim lahko brezplačno dobite posojilo, nam prijazno nam pošljete na {loanforallservice @ gmail. com} ali whatsapp nam na + 1 443 281 3404

    ОдговориИзбриши