петак, 14. март 2014.

Za najbolje projekte 20 miliona dinara

Za najbolje projekte 20 miliona dinara


U Starom dvoru juče je potpisan sporazum o strateškoj saradnji između Naftne industrije Srbije a.d. Novi Sad i Beograda koji će se odnositi na realizaciju projekata NIS-ovog programa „Saradnja radi razvoja“, pod sloganom „Zajednici zajedno“.

Sporazum su potpisali Siniša Mali, predsednik Privremenog organa grada, i Kiril Kravčenko, generalni direktor Naftne industrije Srbije.

- NIS ovaj program sprovodi već šestu godinu zaredom. Budžet za ovu godinu iznosi 110 miliona dinara, a Beograđanima i njihovim projektima pripašće 20 miliona. Značaj finansiranja ovih projekata je veliki zato što su oni usmereni ka inicijativama udruženja građana i pojedinaca u oblasti sporta, kulture, zaštite životne sredine, nauke, pomoći starijima i ugroženim kategorijama stanovništva - rekao je Mali.

Kiril Kravčenko, generalni direktor NIS-a, rekao je da je za ovu kompaniju velika čast što se Beograd pridružio programu „Saradnja radi razvoja“.

- Suština je u tome da građani učestvuju u ovakvim programima, jer je to deo naše kulture i kampanje, i nadam se da ćemo u budućnosti uspešno sarađivati - rekao je Kravčenko.

Konkurs za prijavu projekata otvoren je danas i trajaće do 4. aprila i biće objavljen na sajtu NIS-a, sajtovima zajednica i u sredstvima javnog informisanja. Neprofitne ustanove će moći samostalno da konkurišu sa projektima iz oblasti sporta, kulture, zaštite životne sredine, nauke i pomoći socijalno ugroženim grupama.

Komisija sastavljena od predstavnika NIS-a i lokalne samouprave do 30. maja doneće odluku o izabranim projektima, koji će biti realizovani do kraja 2014. godine.

Sporazum o strateškoj saradnji Naftna industrija Srbije, pored Beograda, potpisuje sa još 10 gradova i opština, a to su Novi Sad, Pančevo, Zrenjanin, Kikinda, Novi Bečej, Žitište, Kanjiža, Srbobran, Niš i Čačak.

Нема коментара:

Постави коментар