четвртак, 13. март 2014.

Потписан споразум о сарадњи НИС-а и града Београда

Потписан споразум о сарадњи НИС-а и града Београда


Град Београд и Нафтна индустрија Србије (НИС) склопили су данас Споразум о стратешкој сарадњи, којим ће НИС за пројекте у Београду из области спорта, културе, науке, животне средине и помоћи социјално угроженима,

Споразум су у Скупштини града Београда потписали генерални директор НИС-а Кирил Кравченко и председник Привременог органа Београда Синиша Мали.

Пројекти ће бити реализовани кроз јавне конкурсе у оквиру НИС-овог корпоративног програма "Сарадња ради развоја,“ под слоганом "Заједници заједно“.

Јавни конкурс на коме ће сви грађани моћи да предложе пројекте које желе да буду реализовани, почеће сутра и трајаће до 4. априла.

Мали је, приликом потписивања споразума, рекао да ће град Београд први пут бити укључен у НИС-ов програм "Сарадња ради развоја", који НИС  спроводи већ шест година.

НИС је за тај програм ове године издвојио 110 милиона динара, од чега ће за реализацију пројеката на територији Београда бити опредељено 20 милиона динара, додао је Мали.

Он је позвао све Београђане и сва градска удружења да, на конкурс који почиње сутра, пријаве своје пројекте и идеје, а по завршетку конкурса ће заједничка комисија града Београда и НИС-а одлучивати који ће од предложених пројеката бити реализовани.

Мали је изразио очекивање да ће се сарадња НИС-а и града Београда наставити следеће године, а позвао је и друге компаније које послују у Београду да, као НИС, покажу своју друштвену одговорност и допринесу развоју локалне заједнице.

 Кравченко је изразио задовољство што се и град Београд придружио овом НИС-овом корпоративном програму "Сарадња ради развоја" и додао да је сарадња НИС-а и града Београда последњих неколико месеци доста напредовала.

 Суштина тог програма је да грађани учествују у предлогу и избору пројекта које НИС финансира у локалним заједницама, додао је Кравченко.

 Након Београда, НИС ће споразум о сарадњи данас потписати са још 10 градова и општина: Новим Садом, Зрењанином, Панчевом, Нишом, Кикиндом, Кањижом, Новим Бечејем, Србобраном, Житиштем и Чачком.

НИС је саопштио да је од 2009. године подржао више од 450 пројекта који афирмишу талентоване стручњаке, уметнике и појединце широм Србије, у шта је уложено више од 680 милиона динара.

Сем јавног конкурса који се спроводи под слоганом "Заједници заједно", НИС подржава образовање на факултетима и стручним средњим школама кроз програм друштвене одговорности "Енергија знања", као и запошљавање младих кроз програм "НИС шанса". У ова два програма, НИС је од 2009. године уложио готово 400 милиона динара.

Детаљни услови и пропозиције јавног конкурса под слоганом "Заједници заједно" биће објављени на корпоративном сајту НИС-а, на адреси: заједницизаједно.нис.еу
   Заинтересовани могу попунити онлајн пријаву на сајту или свој предлог послати мејлом на адресу заједници.заједноЖнис.еу. Резултати конкурса ће бити објављени до 30. маја 2014. године, док је рок за реализацију пројеката крај 2014. године.

Нема коментара:

Постави коментар