четвртак, 20. март 2014.

Bosansko proleće će se isplatiti

Bosansko proleće će se isplatiti


Savet ministara BiH doneo je set pravilnika radi ušteda od oko 1.350.000 evra godišnje u nabavci i korišćenju službenih vozila, telefona i na reprezentaciji.

Primenom ovog pravilnika vozni park će biti smanjen za oko 100 službenih vozila koja se koriste u institucijama BiH, čime će se uštedeti oko 450.000 evra, dok će uštede u korišćenju službenih telefona iznositi oko 350.000 evra.

Pravilnik predviđa i značajno smanjuje broja državnih službenika koji će imati pravo na te privilegije, objavili su mediji u BiH.

Za reprezentaciju je planirano oko pola miliona evra manje na godišnjem nivou za sve institucije, što se ne odnosi samo na Parlamentarnu skupštinu BiH.

Međutim, s obzirom da je za sprovođenje ovih pravilnika neophodno doneti i posebne akte unutar institucija, njihova primena će početi tek 1. januara naredne godine.

Na demonstracijama koje su 7. februara izbile širom Federacije BiH, a koje u mirnijem obliku traju i dalje, neki od socijalnih zahteva odnosili su se na ukidanje ili ograničavanje funkcionerskih privilegija.

Нема коментара:

Постави коментар