недеља, 16. март 2014.

Kako mladi da pokrenu biznis

Kako mladi da pokrenu biznis


U prostorijama Biznis inkubatora Kancelarije za mlade juče je potpisan Protokol o saradnji sa Privrednom komorom Beograda.

Protokol o pomoći mladima pri osnivanju svog prvog biznisa su potpisali Dragomir Petronijević, direktor Kancelarije za mlade i Jelena Kosorić, sekretar Suda časti Privredne komore Beograd, navodi se u saopštenju.

"Mladi u gradu Beogradu će dobiti jasno definisan sistem kako mogu da započnu svoj biznis. Naučiće kako se pravi biznis plan, kako se aplicira, dolazi do "start ap" kredita i bilo koje pomoći države. Organizovaćemo edukacije, sve vrste okruglih stolova ali im nećemo davati gotove projekte, već naučiti da to sami rade, jer se kroz praksu pokazalo da se posle godinu dana takve firme gase", rekao je Petronijević.

Kosorićeva se zahvalila se Kancelariji za mlade koja je, kako je rekla, prepoznala značaj najveće asocijacije privrednika na teritoriji grada Beograda.

Ona je naglasila važnost proces samozapošljavanja i naglasila da je od ukupnog broja nezaposlenih 52 odsto mladih, kao i da će Privredna komora Beograda različitim oblicima edukacija doprineti da mladi Beograda steknu sva potrebna znanja u započinjanju svog prvog biznisa.

Нема коментара:

Постави коментар