четвртак, 13. фебруар 2014.

Terzić: Prekid blokade ako se radnicima da pet minimalaca

Terzić: Prekid blokade ako se radnicima da pet minimalaca


Blokada pruge Kraljevo - Kosovska Mitrovica i Kraljevo-Požega mogla bi da bude ukinuta, ali pod uslovom da se radnicima kraljevačke Fabrike vagona isplati pet do šest minimalaca, izjavio je danas predsednik Štajkačkog odbora te fabrike Nenad Terzić.

"Spremni smo da odblokiramo prugu ako nam država isplati pet, šest minimalaca, čime bi se za početak rešila koliko-toliko teška finansijska situacija radnika posle osam meseci štrajka", rekao je za agenciju Beta Terzić.

On je naglasio da radnici neće odustati od zahteva za isplatu zaostalih zarada, overe zdravstvenih knjižica i povezivanja radnog staža u poslednje tri godine, kao i preispitivanja rada menadžmenta.

"Sve do potpunog ispunjenja naših zahteva, nećemo odustati od štrajka, i zato tražimo od Ministarstva privrede da postignemo i potpišemo čvrst dogovor o načinu isplate zaostalih plata, overe zdravstvenih knjizica i povezivanja radnog staža", rekao je Terzić.

Deo prethodne noći na blokiranoj pruzi, radnici Fabrike vagona kojima su se pridružili i radnici Plastmetala i Gibnjare, čiji su zahtevi isti, proveli su pod improvizovanom nadstrešnicom zbog kiše.

"Spremni smo za dogovor, ali od zahteva ne odustajemo, jer smo u preteškoj finansijskoj situaciji, zbog velikih dugovanja nagomilanih tokom poslednjih osam meseci provedenih bez plata. Očekujemo da predstavnici Ministarstva za privredu dođu u Kraljevo radi dogovora", rekao je Nenad Terzić.

Нема коментара:

Постави коментар