четвртак, 13. фебруар 2014.

CEVI ZA JUŽNI TOK BIĆE KVALITETNE

CEVI ZA JUŽNI TOK BIĆE KVALITETNE


Ukupno će, po tenderu, biti isporučeno 100.000 tona cevi, rekao je direktor kompanije Sergej Toropov u intervjuu agenciji Itar tas.

"Projekat je složen, jer je to nova vrsta proizvoda za nas", rekao je Toropov. On je objasnio da kompanija sada stavlja akcenat na pripremu za masovnu proizvodnju. Postoji akcioni plan donet da bi se ispoštovali rokovi i obezbedio neophodan kvalitet.

Toropov je istakao da će narudžbina cevi za Južni tok omogućiti da se poveća zaposlenost fabrike za 25 odsto. Za učešće u projektu kompanija je uložila oko 1,3 milijarde rubalja (27,4 miliona evra) u modernizaciju preduzeća.

Severstalj planira da učestvuje i u izgradnji ostalih krakova gasovoda Južni tok, rekao je direktor.

"Izgradnja drugog kraka bi trebalo da počne 2015. godine i zato nam uspešno učešće i isporuka 100.000 tona cevi daje mogućnost da konkurišemo s velikim kompanija za isporuku novih partija", ukazao je Toropov.

Ranije je objavljeno da su, na osnovu tendera, isporučioci cevi za prvi krak morskog dela Južnog toka nemačka kompanija EUROPIPE (50 odsto ukupnog obima) i ruska preduzeća Objedinjena metalurška kompanija (35 odsto) i Severstalj (15 odsto).

Ukupna suma sporazuma iznosi milijardu evra, podsetio je Itar tas.

Нема коментара:

Постави коментар