четвртак, 13. фебруар 2014.

Sindikat EPS postigao sporazum s vladom

Sindikat EPS postigao sporazum s vladom


BEOGRAD, 13. februara 2014. (Beta) - Sindikat radnika Elektroprivrede Srbije (EPS) potpisao je u četvrtak sporazum s vladom i poslovodstvom kompanije kojim su ispunjeni skoro svi zahtevi radnika, osim izuzimanja EPS-a iz primene zakona o zabrani zapošljavanja u javnom sektoru.

Kako je saopštio sindikat EPS-a, nije postignut ni dogovor o izuzimanju iz sistema umanjenja zarada u javnom sektoru većih od 60.000 dinara, jer tehnička Vlada Srbije nema uslove da menja Zakon o umanjenju neto prihoda u javnom sektoru.

Posle višenedeljnih pregovora, sporazum je postignut i Sindikat navodi da se prekidaju sve aktivnosti u vezi s ranije najavljenim štrajkom.

U pregovorima su učestvovali predstavnici Sindikata radnika EPS-a, ministar finansija Lazar Krstić, ministarka energetike Zorana Mihajlović i poslovodstvo EPS-a na čelu s vršiocem dužnosti direktora EPS-a Aleksandrom Obradovićem.

Postignuta je saglasnost za uključivaje sindikata radnika EPS-a u radne timove za izradu predloga zakona o radu, zakona o privatizaciji, zakona o stečaju i zakona o štrajku.

Нема коментара:

Постави коментар