петак, 14. фебруар 2014.

Od 1. marta primena objedinjene naplate poreza po odbitku

Od 1. marta primena objedinjene naplate poreza po odbitku


BEOGRAD - Poreska uprava Srbije danas je podsetila da nakon dvomesečnog prelaznog perioda, od 1. marta počinje puna primena objedinjene naplate poreza po odbitku.

Svim obveznicima koji do kraja protekle nedelje nisu poslali ni jednu pojedinačnu poresku prijavu za porez po odbitku (PPP-PD) poslat je poziv da to učine.

Za sve isplate zarada i drugih prihoda građanima na koje se plaćaju porez i doprinosi po odbitku obavljene u januaru i februaru 2014. godine, obavezno je podnošenje PPP-PD prijave, i to najkasnije do poslednjeg dana u mesecu u kojem je isplata obavljena.

"Osim toga što nepodnošenjem PPP-PD u prelaznom periodu čine poreski prekršaj, obveznici propuštaju i priliku da provere ispravnost svog dosadašnjeg načina obračuna poreza po odbitku i blagovremeno se tehnički pripreme za nov način primene poreskih propisa u ovoj oblasti", navela je Poreska uprava.

Od 1. marta, kako je ukazala ta služba, isplata prihoda građanima na koje se plaća porez po odbitku neće biti moguća bez prethodnog podnošenja PPP-PD poreskog obrasca.

Нема коментара:

Постави коментар