петак, 14. фебруар 2014.

Krkobabić: Penzije da prate rast zarada

Krkobabić: Penzije da prate rast zarada


JAGODINA – Zamenik predsednika Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) Milan Krkobabić, izjavio je večeras u Jagodini da penzije moraju da prate rast zarada.

milan krkobabic foto stanko djalic f1 Krkobabić: Penzije da prate rast zarada - Ne zbog glasova ovome ili onome nego zato što su penzije egzistencijalno, ključno pitanje, rekao je Krkobabić učestvujući u emisiji jagodinske televizije „Palma plus“.

Penzije moraji da rastu koliko rastu zarade u javnom sektoru ni manje ni više i ne mogu biti dovođene u pitanje, precizirao je.

 - Bila je ideja, ne verujem da je samo od pojedinaca, iz usta jednog ministra da rastu linearno i da budu 200 evra, da je to dovoljno za minimum egzistencije, to nije samo zbunjujuće već opasno, rekao je Krkobabić.

 - Koalicija SPS,PUPS,JS ima jasan stav: Dok mi postojimo na političkoj sceni, dok postojim u parlamentu i dok smo deo vladajuće većine, takve stvari se nikad neće dogoditi, naglasio je on ističući da nema igranja kada je u pitanju sudbiuna 1.700.000 ljudi.

Krkobabić je i napomenuo da „i u Međunarodnom monetarnom fondu nikada nisu direktno rekli – morate smanjiti penzije, nije reč o tome, već o ravnoteži i fiskalnoj disciplini“.

 - Pokretanje privredne aktivnosti, zapošljavanje novih ljudi, otvranje novih fabrika, to je rešenje, a nije rešenje to što ćemo otpustiti ljude, rekao je Krkobabić i poručio direktorima da je njihov zadatak da ponađu tržišta, razviju nove proizvode i uposle ljude.

Нема коментара:

Постави коментар