субота, 25. септембар 2010.

Učinci kreditne kartice i kredite na Vašu kreditnu izvješće

Učinci kreditne kartice i kredita računi mogu biti pozitivni. Na primjer, malo kartice naboja može biti dobar način da se uspostavi ili poboljšati Vašu kreditnu. Budući da je kartica granice su uglavnom niske, vi svibanj poza mali rizik da vjerovnik. Dakle, vi svibanj biti odobren s malo ili bez kreditne povijesti. Korištenje ove kartice odgovorno može pomoći uspostaviti svoje kreditne sposobnosti za značajniji kredit (kao što su vozila kredit ili hipoteku) u budućnosti. Na žalost, kamatna stopa na charge kartice je mnogo veća od redovite kreditne kartice, jer je veći rizik koji su uključeni. Koristite ove vrste kartica štedljivo.

Kao malo charge kartice, osiguran kartice može biti prvi korak prema popravak Vašu kreditnu povijest. Uz osiguran kreditne kartice, od vas se traži da uplate novac s izdavatelja osiguran karticu koja djelomično ili potpuno pokriva iznos koji se može naplatiti na Vašoj kartici. Ako zadana na kartice plaćanja, povjerilac može povući novac imate na depozit da vrati dug. U nekim slučajevima, međutim, kartica se može pretvoriti u unsecured karticu ako bi zadovoljavajući uplata za određeno vrijeme. Vaša osiguran kartica će vam pomoći uspostaviti ili poboljšati Vašu kreditnu samo ako bi plaćanje u pravodobno. Iako imate novca na depozit s kartice izdavatelj osigurati dug, morate platiti barem mjesečni minimum kako bi Vaše kreditne povijesti od izgleda još gore.

S druge strane, krediti i kreditne kartice može imati negativan utjecaj. Prije svega, zahtjeva za kredit su izvijestili da kreditnih biroa kao "Upit" i ostati na svom izvješću za 24 mjeseci. Lenders svibanj postati sumnjičavi ako se vidjeti brojne zahtjeve za odobrenje kredita u kratkom vremenskom razdoblju. Bojeći se da ste svibanj postati raširen van normalnih granica na iznos duga koji se može nositi, oni mogu odbiti vas kredit samo zato što ste podnijeli zahtjev za previše.

Osim toga, kasno i propustili plaćanja će se pojaviti na Vašoj kreditnoj izvješće. Za svaku kreditnom računu imate, Vašu kreditnu izvješće će sadržavati detaljan povijest svojih uplata rekord u posljednjih 12 do 24 mjeseci. Pogrdne informacije mogu ostati tamo za sedam godina ili dulje, ovisno o vrsti zapisa. Svaki put kad kasno ste izradu Vaše kreditne kartice plaćanja ili propustiti plaćanja, ti si potkopavaju Vašu kreditnu povijest i slabljenje svoju priliku za dobivanje kredita u budućnosti.

Na kraju, sve otvorene račune bez stanja također se prikazuju na Vašoj kreditnoj izvješće, čak i ako ih ne koristite. Budući da oni povećavaju svoje potencijalne dug-income ratio, otvoren ali trenutno neiskorištenih računa može spriječiti dobivanje novih kredita. Da biste to spriječili situaciju, dobiti kopiju Vašu kreditnu izvješću. Ako je Vaš izvještaj pokazuje da imate kartice koje više ne koristite, nazovite izdavanje tvrtkama da ih poništiti.

Нема коментара:

Постави коментар