субота, 25. септембар 2010.

Studenti: Ako ste se prijavili za taj prvi Charge kartice?

Ako ste student koledža i više od osamnaest godina, uskoro ćete se sastati svoju prvu priliku da se prijavite za svoju kreditnu karticu. Broj kreditne tvrtke će biti koji se natječe za vaše poslovanje s trpeze u istaknuta mjesta na kampusu, nudi Frisbees, majice, i druge poticaje kako bi vam da se prijavite. No, to je nešto što bi trebali pažljivo razmišljati o prije nego što učiniti.

Zašto kreditna kartica tvrtke to učiniti? College studenti su notorno loša većinu vremena, zar ne, a budući da oni uglavnom nemaju posao, nisu studenti smatraju rizičnim kandidata za kreditne kartice? Zašto bi kreditna kartica tvrtke riskirati s njima? Pa čak i dati im dobar da ih privukli da se prijavite?

Zanimljivo, istraživanje je pokazalo da studenti zapravo su dobre kreditne rizike, i još važnije, učenici koji su dobili kartice, dok je u školi imaju tendenciju da ostanu lojalni prvi kreditne kartice su primili. To znači da dugoročne ponoviti poslovanja i dobiti, za tvrtku koja je spremna riskirati s njima tijekom njihovih studentskih dana.

Postoje prednosti da imaju kreditne kartice, naravno. Prvi je da razborito korištenje kartice može pomoći u izgradnji kreditne povijesti u ranoj dobi, koja će vam pomoći kasnije, kada se primjenjuju za auto kredit, budući studentski krediti, pa čak i svoj prvi dom. Dobre kreditne povijesti, čak vam mogu dati rubu nad drugim kandidatima, kada je u pitanju dobivanje posla.

Kreditne kartice se također mogu ponuditi određeni stupanj sigurnosti u slučaju hitnim slučajevima, kada jednostavno nemaju novca za rješavanje situacije. Nošenje kreditnih kartica također smanjuje potrebu za nošenje gotovine ili čekova.

No, tu je downside na kreditnim karticama, previše. Najočitiji je mogućnost dobivanja u dug izvan vašu sposobnost da vrati. Vi ćete biti potrebna kako bi minimalna uplata svaki mjesec, što obično iznosi 2 posto svog ukupnog balans. To svibanj ne zvuk poput mnogo, ali ako imate 500 dolara saldo na 13 posto, to će vas odvesti 69 mjeseci isplatiti ravnotežu ako napravite samo minimalne potrebne uplate. To je dugoročno opredjeljenje, i čini kupi vrlo skupo je vrijeme da napokon isplatio.

Kao student, na svoj prvi put, obećanje platna kartica može biti vrlo primamljiva. To će biti lako dobiti, ali platna kartica može biti teško upravljati, ako ne koristi mudro. Nakon što su platna kartica, vi ćete biti u iskušenju da ga koristiti za stvari, osim u hitnim slučajevima, koji mogu gruda snijega izvan kontrole, s porazni rezultati.

Dakle, prije nego što ste se prijavili za stolom kreditnom karticom u Spomen uniji, zapitajte se, ako stvarno trebate jedan, i koliko ćete platiti svaki mjesec. Također provjerite je li kartica ima niske kamatne stope, nema godišnju naknadu, i razuman grejs period prije nego što će biti naplaćena naknada za zakasninu. Zatim, ako se odlučite da se prijavite, koristite karticu odgovorno. Kredit možete kretati u pozitivnom smjeru prema vašem dugoročno financijsko zdravlje kao godine prolaze.

Нема коментара:

Постави коментар