среда, 2. април 2014.

Nikolić sa rukovodstvom Uralvagonzavoda

Nikolić sa rukovodstvom Uralvagonzavoda


Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić sastaće se danas sa generalnim direktorom OAO NPK "Uralvagonzavoda" Sienkom Olegom Viktorovičem, direktorom tog preduzeća Lizinom Jurijem Igorevičem i direktorom kompanije "UVZ Internešnal S.A.R.L", Deminom Konstantinom Jorljevičem.

Kako je saopštila Služba za saradnju sa medijima predsednika, sastanak će se održati u 12.00 sati, u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, a nakon toga biće izdato saopštenje.

Kompanija "Uralvagonzavod", koja spada među 100 najvećih vojno-industrijskih kompleksa u svetu, u oktobru 2012. godine pominjana je u medijima kao mogući kupac "Železare Smederevo".

Naime, ruski mediji su tada objavili da je UVZ zainteresovan za kupovinu Železare i da o tome pregovaraju sa srpskom vladom, ali da nema nameru da učestvuje na tenderu.

Ruska firma je obavila kompletnu tehničko-tehnološku analizu za potencijalna ulaganja u smederevsku Železaru, nakon čega je trebalo da predstavnici te kompanije dođu u Beograd i predlože model dalje saradnje za pokretanje srpske fabrike čelika.

Predstavnici UVZ-a rekli su tada da postoje dve varijante - prva da u projekat uđu zajedno sa Vladom Srbije, a druga da samostalno pristupe kupovini sto odsto akcija Železare.

Kako su pojedini mediji preneli tada, do dogovora sa Vladom Srbije nije došlo zbog neslaganja oko toga koliki treba da bude ruski vlasnički udeo.

Нема коментара:

Постави коментар