среда, 2. април 2014.

Filip Moris odlazi iz Australije

Filip Moris odlazi iz Australije


Zatvaranje fabrike, koja je bila u funkciji gotovo 60 godina, dovešće do gašenja 180 radnih mesta. Kao razlog za ovaj potez, Filip Moris navodi australijske propise u vezi sa proizvodnjom cigareta.

Kompanija je saopštila da će cela proizvodnja za australijsko tržište biti izmeštena u njihovu fabriku u Južnoj Koreji.

“Ovo je veoma teška odluka i poražavajuća vest za sve naše zaposlene“, izjavio je Džon Gledhil, izvršni direktor Filip Morisa za Australiju, Novi Zeland i Pacifik.

Iz ove kompanije je saopšteno da nisu bili u mogućnosti da povećaju izvoz, dok je potražnja na najmanjem kontinentu u stalnom padu u poslednjih nekoliko godina.

Filip Moris je za teškoće u izvozu cigareta okrivio australijske bezbednosne propise koji su primorali fabriku da “proizvodi cigarete koje ne odgovaraju navikama potrošača na drugim tržištima“.

“Kada je bilo kakav značajan izvoz zaustavljen propisima australijskih vlasti, proizvodnja u našoj fabrici u Murabinu postala je nedovljna i radi sa 50 odsto instaliranih kapaciteta. Nažalost, činioci koji nisu u našoj kontroli sprečili su nas da u potpunosti uposlimo fabriku, i shodno tome, odlučili smo da je zatvorimo“, naveo je Gledhil.

Australija je 2012. godine postala prva država na svetu koja je uvela pravilu “belih paklica“, zabranivši da se na njima pojavljuju natpisi, boje i logotipi duvanskih kompanija, već isključivo upozorenja o štetnosti cigareta po zdravlje.

1 коментар:

  1. Поздрав свима. Зовем се Марија Магдалена, самохрана сам мајка троје деце, желим да поделим опипљиво сведочанство о томе како сам добила кредит од 50.000 евра под 3% од богобојажљивог човека господина Мајка Андерсона. Ако сте заинтересовани да добијете кредит, контактирајте га, уверавам вас да је сигурно, хвала. Адреса е-поште: (barrmikeanderson48@yahoo.com)

    ОдговориИзбриши