среда, 2. април 2014.

Etihad odobrio, ugovor za par dana

Etihad odobrio, ugovor za par dana


Vlada Srbije je dobila saglasnost od Etihada da objavi ugovor o strateškom partnerstvu sa Er Srbijom, i pitanje je dana kada će ugovor biti objavljen.

To je najavio savetnik prvog potpredsednika Vlade Siniša Mali.

Mali je na predstavljanju rezultata poslovanja Er Srbije rekao da je ostalo da se završe neke formalnosti i da će ugovor biti objavljen.

"Pitanje je dana, a ne nedelje i meseci, kada će ugovor biti objavljen", istakao je Mali i dodao da ćeugovor biti objavljen na sajtu Vlade Srbije.

Vlada Srbije je 1. avgusta sa Etihad ervejzom potpisala sporazum o strateškom partnerstvu kojim je ta kompanija postala vlasnik 49 odsto kapitala srpske avikompanije i na osnovu kojeg je Jat ervejz promenio ime u Er Srbija (Air Serbia).

Ugovorom su se vlada i Etihad obavezali da obezbede po 40 miliona dolara za kapital Er Srbije, i pored toga dodatnu deoničarsku pozajmicu od po 60 miliona dolara da bi se zadovoljile potrebe za operativnim kapitalom i podrzao razvoj mreze Er Srbije.

Kompanija Er Srbija počela je zvanično da posluje 26. oktobra.

1 коментар:

  1. Здраво и добредојдовте во Spotcap Global Financial Services, Моето име е Клаудија Клајн, јас сум заемодавател, а исто така и финансиски консултант. Нудам секаков вид на услуги за заем

    Дали имате потреба од финансиско засилување? Дали ви треба заем за различни намени? ако вашиот одговор е да, ќе ве советувам да ја контактирате мојата фирма преку | spotcapglobalservices@gmail.com | или испратете текстуална порака на WhatsApp преку: +31642117819 | и имајте заем на вашата сметка во рок од 24 часа бидејќи обезбедуваме одлични услуги за заем низ целиот свет.

    Ние нудиме секакви услуги за заем (личен заем, деловен заем и многу повеќе), нудиме и долгорочни и краткорочни заеми, а исто така можете да позајмите до 15 милиони евра и даваме заеми со ниска каматна стапка од 3% годишно. Мојата компанија ќе ви помогне да постигнете различни цели со широк спектар на производи за заем.

    Го признавам фактот дека добивањето легитимен заем отсекогаш бил огромен проблем За поединците кои имаат финансиски проблем и им треба решение за тоа, на многу луѓе им е толку тешко да добијат капитален заем од нивните локални банки или други финансиски институции поради висока каматна стапка, недоволен колатерал, сооднос на долг кон приход, низок кредитен резултат или други причини

    Нема повеќе време на чекање или стресни посети на банка. Нашата услуга е достапна 24/7 - можете да добиете заем и да ги завршите вашите трансакции кога и каде ви треба

    Обезбедуваме 24-часовни услуги за заем од светска класа. За прашања / прашања? - Испрати е-пошта до | spotcapglobalservices@gmail.com | или испратете текстуална порака на WhatsApp преку: +31642117819 | & Добијте одговор веднаш

    Вашето семејство, пријателите и колегите не треба да знаат дека немате готовина, само пишете ни и ќе добиете заем.

    Вашата финансиска слобода е во ваши раце!!

    ОдговориИзбриши