среда, 2. април 2014.

Ikarbus Prvo ugovori pa proizvodnja mercedes autobusa

Ikarbus Prvo ugovori pa proizvodnja mercedes autobusa


Preduzeće Ikarbus započeće redovnu proizvodnju autobusa sa oznakom „mercedes“ tek kada budu sklopljeni ugovori sa kupcima, saopštili su u tom preduzeću. U Ikarbusu su istakli da se razgovara sa mnogim potencijalnim kupcima zainteresovanim za nabavku autobusa koji se sklapaju u saradnji sa nemačkim Mercedesom, ali nisu želeli da otkriju o kojim kompanijama je reč.

„Ikarbus autobuse proizvodi samo za poznate kupce, što znači da proizvodnja počinje posle sklapanja ugovora o prodaji“, rekli su u Ikarbusu. Na pitanje zbog čega kasni potpisivanje ugovora sa obrenovačkim prevoznikom Trans-jug o prodaji četiri autobusa pod oznakom „mercedes“, u srpskom proizvođaču autobusa rekli su da se radi o tehničkim razlozima i da se još ne zna kada će ugovor biti potpisan.

U Ikarbusu je trenutno u toku remont autobusa za Gradsko saobraćajno preduzeće „Beograd“. Prošlog meseca fabrika je predstavila prototip gradskog autobusa proizvedenog u saradnji sa Mercedesom. Reč je o vozilu sa 35 sedišta, predviđenom za ukupno 100 putnika, koji je prilagođen za gradske i prigradske linije, ima „euro pet“ motor i košta oko 130.000 evra. Najavljeno je i da bi za tri do četiri meseca mogla da počne redovna proizvodnja tih autobusa, kao i da je to prvi u nizu modela koje Ikarbus i Mercedes planiraju za narednih godinu i po do dve godine.

Нема коментара:

Постави коментар