среда, 2. април 2014.

Konkurs za izbor izuzetnih destinacija u Srbiji

Konkurs za izbor izuzetnih destinacija u Srbiji


Turistička organizacija Srbije raspisaće konkurs za izbor izuzetnih destinacija u Srbiji koje će biti uvršećene u projekat Evropske komisije "Mreža izuzetnih destinacija Evrope (EDEN)".

Kako se navodi, svi zainteresovani za učešće na konkursu detaljnije informacije dobiće na Info danu 3. aprila u okviru 15. međunarodnog sajma i aktivnog odmora, u Nišu.

Tema ovogodišnjeg EDEN projekta u Srbiji je "Turizam i lokalno nematerijalno kulturno nasleđe" sa ciljem da identifikuje i nagradi one manje poznate destinacije koje razvijaju i baziraju svoju turističku ponudu na promociji svog teritorijalno-specifičnog nematerijalnog nasleđa (rukotvorine, zanati, manifestacije, običaji, gastronomija...).

Srbija je 2014. prvi put deo EDEN projekta i učešće u njemu je važno sa aspekta mogućnosti za besplatnu promociju destinacije u razvoju na portalu Komisije, povezivanja sa drugim evropskim državama kao i povećanja vidljivosti na turističkom tržištu.

TOS naglašava da EDEN projekat promoviše modele održivog razvoja turizma u zemljama članicama i kandidatima za članstvo u EU i da se sprovodi na godišnjem nivou sa temom koju bira Evropska komisija.

1 коментар:

  1. 2xbet korean - Sportsbook - Legalbet.co.kr
    2xbet korean. Free sports 1xbet india betting tips for today - Bet online with Betfair - all online for free. No deposit bonus. Get live sports betting odds and

    ОдговориИзбриши