четвртак, 30. јануар 2014.

Građani spas od kredita traže u - novim kreditima

Građani spas od kredita traže u - novim kreditima


Imam dug za kreditnu karticu, koristim i dozvoljeni minus i otplaćujem potrošački kredit. I to u tri različite banke. Rešila sam da ta dugovanja objedinim u jedno. Kreditom za refinansiranje smanjiću ratu, ali ću i ceo dug koji je sada ukupno oko tri hiljade evra umesto za godinu dana razvući na četiri godine - kaže Ljiljana M. iz Vršca.

Zajmove za refinansiranje, kako nam je potvrđeno u bankama, građani najčešće koriste za objedinjavanje obaveza za kreditne kartice, gotovinske i potrošačke kredite i dozvoljen minus.

Najtraženiji su dinarski, jer za njih nije potrebno obezbediti učešće ni depozit. Ipak, ukoliko se odluče da ranije otplate gotovinske i potrošačke kredite koje su uzeli i to pre 5. decembra 2011, građani moraju da računaju i na trošak koji iznosi od jedan do tri odsto na ostatak duga kredita.

Ponuda banaka za ovu vrstu kredita je raznovrsna, pa i njihova cena. Najčešće za njih treba izdvojiti naknadu za obradu kredita od dva odsto, dok kod nekih banaka nema ovih troškova. Prosečan iznos kredita za refinansiranje je oko 3.000 evra.

Nešto niža cena kredita za refinansiranje je ukoliko klijent prebaci primanja kod banke koja mu odobri kredit. Tada može da računa na kamatu nižu za jedan do dva procenta poena. Banke ove kredite sve više nude uz opciju osiguranja u slučaju gubitka posla, tada osiguravajuća kuća preuzima otplatu na određeni period.

Нема коментара:

Постави коментар